eanabanner

مقامات ایالات متحده می گویند که اطلاعات نشان می دهد که گروه های طرفدار اوکراین در خطوط لوله خرابکاری کرده اند

واشنگتن – اطلاعات جدید بررسی شده توسط مقامات آمریکایی نشان می دهد که یک گروه طرفدار اوکراین حمله به خطوط لوله نورد استریم را در سال گذشته انجام داده است، گامی در جهت تعیین مسئولیت یک اقدام خرابکارانه که ماه ها بازرسان هر دو طرف اقیانوس اطلس را گیج کرده است.

مطلب خواندنی: رنگ مو: زیبایی و تغییر در زندگی شما

مقامات ایالات متحده گفتند که آنها هیچ مدرکی در دست ندارند که ولدیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین یا ستوان های ارشد او در این عملیات دست داشته اند، یا اینکه عاملان آن به دستور مقامات دولتی اوکراین عمل می کنند.

حمله گستاخانه به خطوط لوله گاز طبیعی، که روسیه را به اروپای غربی متصل می کند، به گمانه زنی های عمومی در مورد اینکه چه کسی مقصر بود، از مسکو تا کیف و لندن تا واشنگتن، دامن زد و این یکی از مهم ترین رازهای حل نشده یک ساله روسیه باقی مانده است. جنگ در اوکراین

برخی از مقامات اوکراین و متحدانش را منطقی ترین انگیزه بالقوه برای حمله به خطوط لوله می دانند. آنها سال ها با این پروژه مخالفت کرده اند و آن را تهدیدی برای امنیت ملی می نامند، زیرا به روسیه اجازه می دهد تا به راحتی گاز خود را به اروپا بفروشد.

مقامات اطلاعاتی دولت و ارتش اوکراین می گویند که آنها هیچ نقشی در این حمله نداشته اند و نمی دانند چه کسی آن را انجام داده است. پس از انتشار این مقاله، میخایلو پودولیاک، مشاور ارشد آقای. زلنسکی، در توییتر منتشر شد اوکراین “هیچ ربطی به حادثه ناگوار دریای بالتیک ندارد.” وی افزود که هیچ اطلاعاتی در مورد “گروه های خرابکار” طرفدار اوکراین ندارد.

مقامات آمریکایی گفتند که چیزهای زیادی در مورد عاملان و وابستگی های آنها نمی دانند. بررسی اطلاعات تازه جمع آوری شده نشان می دهد که آنها از مخالفان ولادیمیر وی. پوتین، رئیس جمهور روسیه بودند، اما اعضای گروه، یا اینکه چه کسی این عملیات را هدایت یا هزینه کرد، مشخص نمی شود.

مقامات ایالات متحده از افشای ماهیت اطلاعات، نحوه به‌دست‌آمدن آن یا هر گونه جزئیاتی از قدرت شواهد موجود در آن خودداری کردند. آنها گفته اند که هیچ نتیجه گیری قطعی در مورد آن وجود ندارد و این احتمال وجود دارد که این عملیات توسط یک نیروی نیابتی با ارتباط با دولت اوکراین یا سرویس های امنیتی آن انجام شده باشد.

برخی از گمانه‌زنی‌های اولیه آمریکا و اروپا بر مقصر احتمالی روسیه متمرکز بود، به‌ویژه با توجه به مهارت این کشور در عملیات‌های زیر دریا، اگرچه مشخص نیست که کرملین چه انگیزه‌ای در خرابکاری خطوط لوله خواهد داشت، زیرا این خطوط منبع درآمد مهمی بوده و وسیله‌ای برای مسکو بوده است. اعمال نفوذ بر اروپا یک برآورد هزینه تعمیر خطوط لوله را حدود 500 میلیون دلار نشان می دهد. مقامات آمریکایی می گویند که هیچ مدرکی دال بر دخالت دولت روسیه در این حمله پیدا نکرده اند.

مقاماتی که اطلاعات را بررسی کرده‌اند، گفتند که معتقدند خرابکاران به احتمال زیاد اتباع اوکراین یا روسیه یا ترکیبی از این دو بوده‌اند. مقامات آمریکایی گفتند که هیچ اتباع آمریکایی یا بریتانیایی در این ماجرا دخالت ندارند.

این خطوط لوله در ماه سپتامبر در اثر انفجارهای عمیق در دریا شکسته شد، چیزی که مقامات آمریکایی در آن زمان آن را اقدامی خرابکارانه توصیف کردند. مقامات اروپایی علناً گفته‌اند که معتقدند عملیاتی که نورد استریم را هدف قرار داد احتمالاً با حمایت دولتی بوده است، احتمالاً به دلیل پیچیدگی‌هایی که عاملان آن مواد منفجره را بدون شناسایی در کف دریای بالتیک کار گذاشته و منفجر کردند. مقامات آمریکایی علناً اعلام نکرده اند که معتقدند این عملیات توسط یک دولت حمایت شده است.

مقامات آمریکایی که اطلاعات جدید را بررسی کرده اند، گفتند که مواد منفجره به احتمال زیاد با کمک غواصان باتجربه که به نظر نمی رسید برای سرویس های نظامی یا اطلاعاتی کار می کردند، کار گذاشته شده بود. اما این احتمال وجود دارد که مرتکبین در گذشته آموزش های تخصصی دولتی دیده باشند.

مقامات گفتند هنوز شکاف های زیادی در اطلاعات سازمان های جاسوسی ایالات متحده و شرکای اروپایی آنها در مورد آنچه اتفاق افتاده است وجود دارد. اما مقامات گفتند که این ممکن است اولین سرنخ مهمی باشد که از چندین تحقیق کاملاً محافظت شده به دست می‌آید که نتایج آن می‌تواند پیامدهای عمیقی برای ائتلاف حامی اوکراین داشته باشد.

هر گونه پیشنهادی مبنی بر دخالت اوکراین، خواه مستقیم یا غیرمستقیم، می‌تواند روابط ظریف بین اوکراین و آلمان را بر هم بزند و حمایت مردم آلمان را که قیمت‌های بالای انرژی را به نام همبستگی بلعیده‌اند، کاهش دهد.

مقامات ایالات متحده که در جریان اطلاعات اطلاعاتی قرار گرفته اند، در مورد اینکه چقدر باید به اطلاعات جدید اهمیت دهند، اختلاف نظر دارند. همه آنها به شرط ناشناس ماندن صحبت کردند تا در مورد اطلاعات طبقه بندی شده و مسائل دیپلماسی حساس صحبت کنند.

مقامات آمریکایی گفتند که گزارش‌های اطلاعاتی جدید خوش‌بینی آن‌ها را نسبت به اینکه آژانس‌های جاسوسی آمریکا و شرکای آن‌ها در اروپا می‌توانند اطلاعات بیشتری پیدا کنند، افزایش داده است که می‌تواند به آن‌ها اجازه دهد به یک نتیجه قطعی در مورد عاملان دست یابند. مشخص نیست که این روند چقدر طول می کشد. مقامات آمریکایی اخیراً در مورد این اطلاعات با همتایان اروپایی خود که رهبری تحقیق در مورد این حمله را بر عهده گرفته اند، گفتگو کردند.

سخنگوی سازمان سیا از اظهار نظر در این باره خودداری کرد. سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید سوالاتی در مورد خطوط لوله به مقامات اروپایی ارجاع داد که تحقیقات خود را انجام داده اند.

پس از انتشار این گزارش، روسیه به اعتبار این اطلاعات حمله کرد و شکایت کرد که از شرکت در تحقیقات جلوگیری شده است. دیمیتری اس. پسکوف، سخنگوی کرملین، به خبرگزاری دولتی اسپوتنیک گفت: «این آشکارا یک انتشار هماهنگ اطلاعات نادرست در رسانه ها است.

نورد استریم 1 و نورد استریم 2، همانطور که این دو خط لوله شناخته می شوند، 760 مایل از سواحل شمال غربی روسیه تا لوبمین در شمال شرقی آلمان امتداد دارند. ساخت اولی بیش از 12 میلیارد دلار هزینه داشت و در سال 2011 تکمیل شد.

هزینه خط لوله نورد استریم 2 اندکی کمتر از خط لوله اول است و در سال 2021 به دلیل مخالفت مقامات ایالات متحده، بریتانیا، لهستان و اوکراین و دیگران که هشدار داده بودند وابستگی آلمان به گاز روسیه را افزایش می دهد، تکمیل شد. این مقامات استدلال کردند که در طول یک بحران دیپلماتیک آینده بین غرب و روسیه، مسکو می‌تواند با تهدید به کاهش عرضه گاز، که آلمان‌ها به‌شدت به آن وابسته بودند، به ویژه در ماه‌های زمستان، برلین را باج‌گیری کند. (آلمان در یک سال گذشته خود را از اتکا به گاز روسیه کنار گذاشته است.)


آنچه ما قبل از استفاده از منابع ناشناس در نظر گرفتیم. آیا منابع اطلاعات را می دانند؟ انگیزه آنها برای گفتن به ما چیست؟ آیا آنها در گذشته قابل اعتماد بودن را ثابت کرده اند؟ آیا می توانیم اطلاعات را تایید کنیم؟ حتی با وجود این پرسش‌ها، تایمز از منابع ناشناس به عنوان آخرین راه‌حل استفاده می‌کند. گزارشگر و حداقل یک سردبیر هویت منبع را می دانند.

اوایل سال گذشته، پرزیدنت بایدن پس از دیدار با اولاف شولز، صدراعظم آلمان در کاخ سفید، گفت: تصمیم پوتین در مورد حمله به اوکراین، سرنوشت نورد استریم 2 را تعیین می کند. اگر روسیه حمله کند، این بدان معناست که تانک ها و نیروها دوباره از مرز اوکراین عبور می کنند، دیگر نورد استریم 2 وجود نخواهد داشت. بایدن گفت. ما به آن پایان خواهیم داد.»

وقتی از آقای دکتر پرسیده شد که دقیقا چگونه این کار انجام می شود. بایدن رمزآلود گفت: “به شما قول می دهم که ما قادر به انجام آن خواهیم بود.”

چند هفته بعد، آقای شولز اعلام کرد که دولت او مانع از عملیاتی شدن خط لوله نورد استریم 2 خواهد شد. دو روز پس از آن، روسیه تهاجم مورد انتظار را آغاز کرد.

از زمان انفجار در امتداد خطوط لوله در ماه سپتامبر، حدس و گمان های بی حد و حصری در مورد آنچه در کف دریا در نزدیکی جزیره بورنهولم دانمارک رخ داد، وجود داشته است.

لهستان و اوکراین بلافاصله روسیه را به کارگذاری مواد منفجره متهم کردند، اما هیچ مدرکی ارائه نکردند.

روسیه نیز به نوبه خود بریتانیا را به انجام این عملیات متهم کرد – آن هم بدون مدرک. روسیه و بریتانیا هرگونه دست داشتن در این انفجارها را رد کرده اند.

ماه گذشته، سیمور هرش، روزنامه‌نگار تحقیقی، مقاله‌ای را در پایگاه خبری Substack منتشر کرد که در آن به این نتیجه رسید که ایالات متحده این عملیات را به دستور آقای دکتر انجام داده است. بایدن در طرح پرونده خود، آقای. هرش به تهدید رئیس جمهور قبل از تهاجم برای “پایان دادن” به نورد استریم 2 و اظهارات مشابه دیگر مقامات ارشد آمریکایی اشاره کرد.

مقامات آمریکایی می گویند آقای بایدن و دستیاران ارشد او اجازه انجام ماموریتی برای تخریب خطوط لوله نورد استریم را ندادند و می گویند هیچ دخالتی در این زمینه وجود نداشته است.

هرگونه یافته‌ای که کیف یا نمایندگان اوکراینی را مقصر می‌داند می‌تواند باعث واکنش شدید در اروپا شود و حفظ جبهه متحد در حمایت از اوکراین را برای غرب دشوارتر کند.

مقامات ایالات متحده و آژانس های اطلاعاتی اذعان می کنند که دید محدودی در تصمیم گیری اوکراین دارند.

علیرغم وابستگی عمیق اوکراین به ایالات متحده برای حمایت نظامی، اطلاعاتی و دیپلماتیک، مقامات اوکراینی همیشه با همتایان آمریکایی خود در مورد عملیات نظامی خود به ویژه عملیات علیه اهداف روسیه در پشت خطوط دشمن شفاف نیستند. این عملیات ها مقامات آمریکایی را ناامید کرده است، آنها معتقدند که موقعیت اوکراین را به طور قابل توجهی در میدان نبرد بهبود نداده است، اما خطر بیگانه کردن متحدان اروپایی و گسترش جنگ را به همراه داشته است.

عملیاتی که ایالات متحده را عصبانی کرده است شامل حمله در اوایل ماه اوت به پایگاه هوایی ساکی روسیه در سواحل غربی کریمه، یک کامیون بمب گذاری شده در ماه اکتبر که بخشی از پل تنگه کرچ را که روسیه را به کریمه متصل می کند تخریب کرد و حملات هواپیماهای بدون سرنشین در ماه دسامبر پایگاه های نظامی روسیه در ریازان و انگلس، حدود 300 مایلی آن سوی مرز اوکراین را هدف گرفت.

اما اقدامات خرابکارانه و خشونت‌آمیز دیگری با منشأ مبهم‌تری صورت گرفته است که سازمان‌های اطلاعاتی ایالات متحده کار سخت‌تری نسبت به آن‌ها به سرویس‌های امنیتی اوکراین داشته‌اند.

یکی از آن‌ها انفجار خودروی بمب‌گذاری شده در نزدیکی مسکو در ماه اوت بود که داریا دوگینا، دختر یک ملی‌گرای برجسته روسی را کشت.

کی‌یف هرگونه دخالت در این ماجرا را رد کرد، اما آژانس‌های اطلاعاتی ایالات متحده در نهایت به این باور رسیدند که قتل توسط آنچه مقامات «عناصر» دولت اوکراین می‌خوانند مجاز بوده‌اند. در پاسخ به این یافته، دولت بایدن به طور خصوصی اوکراینی‌ها را سرزنش کرد و به آنها نسبت به انجام اقدامات مشابه هشدار داد.

انفجارهایی که خطوط لوله نورد استریم را پاره کرد، پنج هفته پس از آن رخ داد. کشتن دوگینا پس از عملیات نورد استریم، گمانه‌زنی‌ها – و نگرانی – در واشنگتن مبنی بر اینکه بخش‌هایی از دولت اوکراین نیز ممکن است در آن عملیات شرکت داشته باشند، وجود داشت.

اطلاعات جدید تاکنون هیچ مدرکی دال بر همدستی دولت اوکراین در حمله به خطوط لوله ارائه نکرده است و مقامات آمریکایی می گویند سطح اعتماد دولت بایدن به آقای بایدن است. زلنسکی و تیم ارشد امنیت ملی او به طور پیوسته در حال افزایش هستند.

چند روز پس از انفجار، دانمارک، سوئد و آلمان تحقیقات جداگانه خود را در مورد عملیات نورد استریم آغاز کردند.

سازمان های اطلاعاتی و مجری قانون در دو سوی اقیانوس اطلس در به دست آوردن شواهد ملموس در مورد آنچه در کف دریا در ساعت ها، روزها و هفته ها قبل از انفجارها رخ داده است، مشکل داشته اند.

خطوط لوله خود نه توسط حسگرهای تجاری و نه دولتی نظارت دقیقی نداشتند. علاوه بر این، یافتن کشتی یا شناورهای درگیر به دلیل این واقعیت که انفجارها در یک منطقه به شدت قاچاق شده رخ داده، پیچیده شده است.

گفته می شود، بازرسان سرنخ های زیادی برای پیگیری دارند.

به گفته یک قانونگذار اروپایی که اواخر سال گذشته توسط سرویس اطلاعات خارجی اصلی کشورش به او اطلاع داده شد، بازرسان در حال جمع‌آوری اطلاعات در مورد 45 کشتی ارواح بوده‌اند که فرستنده‌های موقعیت مکانی آنها هنگام عبور از منطقه، احتمالاً برای پنهان کردن آنها، روی آنها نبوده یا کار نمی‌کنند. حرکات آنها

به این نماینده مجلس همچنین گفته شد که بیش از 1000 پوند مواد منفجره “نظامی” توسط عاملان استفاده شده است.

سخنگویان دولت دانمارک هیچ اظهارنظری فوری نداشتند. سخنگویان دولت آلمان از اظهار نظر در این باره خودداری کردند.

Mats Ljungqvist، دادستان ارشدی که تحقیقات سوئد را رهبری می کند، اواخر ماه گذشته به نیویورک تایمز گفت که تعقیب کشورش برای یافتن عاملان این جنایت ادامه دارد.

«وظیفه من یافتن کسانی است که نورد استریم را منفجر کردند. برای کمک به من، من سرویس امنیتی کشورمان را دارم. لیونگ کویست گفت. «آیا من فکر می کنم این روسیه بود که نورد استریم را منفجر کرد؟ هیچ وقت اینطور فکر نمی کردم. منطقی نیست اما مانند قتل، شما باید به روی همه احتمالات باز باشید.»

گزارش توسط ربکا آر.روئیز، اریکا سولومون، ملیسا ادی، مایکل شویرتز و اندرو ای کرامر.

Howard Gaines

مزاحم عمومی کافه قهوه. موسیقی نینجا. طرفدار فرهنگ پاپ

پیشنهادات ویژه برای شما

تماس با ما